Infinity bazeni su među najmodernijim i najtraženijim bazenima danas. Ako imate prelep pogled na krajolik ili obalu, Infinity bazen može učiniti taj pogled mnogo boljim. Ali šta je Infinity bazen, kako funkcioniše i da li košta više za izgradnju?
Mi ćemo Vam dati kratak pregled onoga što ulazi u Infinity bazen, koliko više možete očekivati ​​da platite za njega i neke ideje za Infinity bazene koje možete isprobati.

Hajde da počnemo.

Šta je Infinity bazen?


Infinity bazen ili Infinity ivični bazen je bazen koji ima spuštenu ivicu na jednoj ili više strana. Voda kaskadno pada preko ivice u korito i pumpa se nazad u bazen.
Oni se takođe nazivaju bazeni sa nestajajućim ivicama jer se čini da se ivica vode stapa s okolnim područjem (ili nebom ako je postavljen na krovu ).

Infinity bazeni se takođe mogu nazvati prelivnim bazenima jer funkcionišu slično, ali prelivni bazen može biti potpuno uvučen u zemlju, dok beskonačni bazen mora biti barem delimično iznad zemlje da bi se stvorio efekat nestajanja ivice.


Dizajn Infinity bazena


Većina infinity bazena je polu-ukopana , ali neki su postavljeni potpuno iznad zemlje.

Oblici infinity bazena mogu varirati u svim slobodnim i linearnim oblicima, ali imamo tendenciju da vidimo više najviše pravougaonih infinity bazena od bilo kojeg drugog oblika.
Obično će bazen ovog dizajna imati samo jednu ivicu koja nestaje, ali se može instalirati sa rubovima koji nestaju na dve ili više strana (ili čak na svim stranama bazena). Samo imajte na umu da što više rubova koji nestaju dodate svom bazenu, možete očekivati ​​da će koštati više.


Ideje za Infinity bazen


Ako razmišljate o izgradnji Infinity bazena u svom dvorištu, evo nekoliko najboljih ideja koje smo videli:

Postavite svoj bazen s pogledom na prirodni krajolik ili reku, jezero, more
Neka bude tamije dno kako biste povećali njegovu refleksivnost na suncu
Postavite pločice na potporni zid na strani preko koje voda preliva
Dodajte rasvetu unutar bazena 

Koliko košta infinity bazen?

Vaš infinity bazen će verovatno koštati najmanje 20 do 30% više od tradicionalnog skimerskog bazena ekvivalentnih dimenzija kada uzmete u obzir potporne zidove, inženjering i dizajnerske radove. Cena vašeg bazena može se čak i udvostručiti sa ivicom koja nestaje ako imate jedinstveni  dizajn ili gradite na litici.